recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zelfgemaakte erwtensoep met worst

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - verse rookworst (250 gram) (1 )
  • - bladselderij (5 eetlepels)
  • - prei (1 )
  • - knolselderij (300 gram)
  • - laurierblaadjes (2 gedroogde)
  • - spliterwten (250 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de erwten erdoor en roerbak ze 1 minuut.
  • 2 Schenk er 1.5 liter water bij en voeg de laurierblaadjes en 0.5 eetlepel zout toe.
  • 3 Breng het geheel al roerend aan de kook en kook de erwten in 30 minuten zachtjes bijna gaar.
  • 4 Schil de knolselderij en snijd daarna in blokjes.
  • 5 Snijd de prei in dunnen ringen en hak de bladselderij fijn.
  • 6 Roer de knolselderij, prei en 3/5 eetlepels bladselderij erdoor en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
  • 7 Roer regelmatig, zodat het een gebonden soep wordt.
  • 8 Snijd de rookworst in plakjes en roer ze door de soep, laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken.
  • 9 Breng de erwtensoep op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 10 Serveer de soep in wijde kommen en strooi er wat bladselderij in.
  • 11 Lekker met roggebrood.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.