Ga naar de hoofdinhoud

Zelfgemaakte erwtensoep met worst

4 personen Gemiddeld 60 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de erwten erdoor en roerbak ze 1 minuut. Schenk er 1.5 liter water bij en voeg de laurierblaadjes en 0.5 eetlepel zout toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en kook de erwten in 30 minuten zachtjes bijna gaar. Schil de knolselderij en snijd daarna in blokjes. Snijd de prei in dunnen ringen en hak de bladselderij fijn. Roer de knolselderij, prei en 3/5 eetlepels bladselderij erdoor en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig, zodat het een gebonden soep wordt. Snijd de rookworst in plakjes en roer ze door de soep, laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Breng de erwtensoep op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de soep in wijde kommen en strooi er wat bladselderij in. Lekker met roggebrood.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g
Trefwoorden recepten