recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zoete bruschetta met aardbeien en mascarpone

Nagerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse muntblaadjes
  • - mascarpone (250 g)
  • - boter
  • - cake (4 plakjes)
  • - fijne tafelsuiker (1 eetlepel)
  • - balsamicoazijn (2 theelepels)
  • - sinaasappel (1 stuks)
  • - aardbeien (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Rasp de sinaasappel.
  • 2 Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren.
  • 3 Meng de aardbeien in een kom met de sinaasappelrasp, balsamicoazijn en suiker.
  • 4 Laat dit 10 minuten staan.
  • 5 Bestrijk de plakjes cake of brood dun met boter en rooster ze in een hete grillpan knapperig bruin.
  • 6 Leg de sneetjes op een bordje en schep de aardbeien erop.
  • 7 Garneer met een flinke dot mascarpone en een toefje munt.
  • 8 Wijntip: Rijke, fruitige dessertwijn, zoals Muscat de Beaumes de Venise.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.