recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerfruitsalade met croutons en vanillemascarpone

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - vanillesuiker (2 zakjes)
  • - sinaasappelsap (2 eetlepels)
  • - mascarpone (250 g)
  • - zoete meloen (1 stuks)
  • - rode bessen (250 g)
  • - aardbeien (250 g)
  • - perziken (2 )
  • - roombotercake (0.5 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de roombotercake in plakjes.
  • 2 Rooster de plakjes cake in een grillpan aan beide kanten goudbruin en snijd ze daarna in blokjes.
  • 3 Maak het fruit schoon.
  • 4 Snijd de perziken of nectarines in blokjes, de aardbeien in vieren en ris de bessen van de takjes.
  • 5 Snijd het vruchtvlees van de meloen van de schil en snijd het daarna in blokjes.
  • 6 Schep het fruit in een kom om en laat het een kwartier staan.
  • 7 Roer de mascarpone los met sinaasappelsap en vanillesuiker.
  • 8 Verdeel het fruit over schaaltjes en schep de mascarpone erover.
  • 9 Strooi de cakecroutons erover.
  • 10 Wijntip: Moscato d’Asti, lichtzoete bruisende wijn.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.