recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomersalade met haricots verts en blauwe kaas

Bijgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - blauwschimmelkaas (50 g)
  • - baby leaf sla (1 zak)
  • - pompoenpitten (50 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - kerstomaatjes (250 g)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroensap (2 eetlepels)
  • - haricots verts (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met focaccia.
  • 2 Voorbereiding: Halveer de kerstomaatjes; Snijd de ui in dunne ringen; Snijd de blauwschimmelkaas in blokjes.
  • 3 Snijd de puntjes van de haricots verts en halveer de boontjes.
  • 4 Kook de boontjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 5 minuten beetgaar.
  • 5 Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
  • 6 Roer in een slakom citroensap met de olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
  • 7 Schep de boontjes, kerstomaatjes en uiringen erdoor.
  • 8 Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 9 Verdeel de slablaadjes over vier diepe borden en schep de bonensalade erop.
  • 10 Verdeel de blokjes kaas en pompoenpitten erover.
  • 11 Wijntip: Volle rosé, zoals Côtes de Saint-Mont of Val de Uga.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.