recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomersalade met tortellini

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - rucola (40 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - bosuitjes (2 )
  • - paprika (1 rode)
  • - cherrytomaten (250 gram)
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepels)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - tortellini gevuld met kaas (1 pak)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de tortellini in een pan met ruim kokend water met wat zout in 12-14 minuten beetgaar.
  • 2 Haal de sperziebonen af en halveer ze.
  • 3 Kook in een andere pan de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 8-10 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel de sperziebonen in een zeef onder koud water af (zo blijven ze mooi helder groen) en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Laat de tortellini in een vergiet uitlekken.
  • 6 Klop in een slaschaal een dressing van de azijn met de olijfolie,de geperste knoflook en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 7 Schep de tortellini, sperziebonen, de gehalveerd tomaatjes, de in reepjes gesneden paprika en de bosui in stukjes van 1 cm erdoor.
  • 8 Laat de salade zo een kwartier staan.
  • 9 Schep vlak voor het serveren de veldsla en rucola erdoor.