recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse pastasalade met mosselen en veldsla

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - creme fraiche (4 eetlepel(s))
  • - biologische platte peterselie (1 handvol)
  • - veldsla (150 gram)
  • - boswortelen (4 )
  • - mosselen (2 kilo)
  • - witte wijn (300 ml)
  • - bosui (1 bosje)
  • - verse rode peper (1 )
  • - sjalotje(s) (5 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - verse pasta (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  • 2 Verwijder het zaad uit de peper en snijd de peper fijn.
  • 3 Snijd de bosui in hele dunne ringen.
  • 4 Verwijder van de mosselen de baarden en spoel de mosselen goed.
  • 5 Schil de boswortelen en rasp grof.
  • 6 Snijd de peterselie fijn.
  • 7 Kook de verse pasta, volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar in ruim kokend gezouten water.
  • 8 Verhit de olijfolie in een diepere bakpan en fruit de knoflook, de sjalotjes, de rode peper en de bosuitjes ongeveer 3 - 5 minuten.
  • 9 Leg de mosselen in de pan en schep alles goed door elkaar.
  • 10 Schenk de wijn er bij, roer de wortelen en de peterselie erdoor.
  • 11 Leg een deksel op de pan en stoom de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar.
  • 12 De mosselen moeten opengaan.
  • 13 Mosselen die na het stomen dicht blijven, zijn niet vers genoeg.
  • 14 Haal deze weg.
  • 15 Ontdoe de veldsla van de haarworteltjes en was de veldsla grondig.
  • 16 Droog de veldsla.
  • 17 Schep de gekookte pasta en de veldsla door de mosselen.
  • 18 Verdeel de pasta en het kookvocht over vier borden en serveer het met een flinke schep crème fraîche.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.