recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse rode kool met pruimen en schouderkarbonade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rode kool (1 kleine)
  • - appelsap (100 ml)
  • - boter (40 gram)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - schouderkarbonades (4 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - pruimen (6 )
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rode kool in dunne reepjes.
  • 2 Schep in een pan de rode kool om met het appelsap, de helft van de boter en het zout.
  • 3 Breng het geheel aan de kook en smoor de rode kool in 25 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 5 Wrijf de karbonades in met kaneel en wat zout en peper en bak ze in een koekenpan op matig hoog vuur bruin met de rest van de boter.
  • 6 Schenk er 100 ml water bij en laat de karbonades nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 7 Snijd de pruimen in vieren.
  • 8 Schep de pruimen door de rode kool en warm ze 5 minuten mee.
  • 9 Schep de peterselie erdoor.
  • 10 Serveer de karbonades op borden en schenk het bakvet erover.
  • 11 Schep de rode kool en aardappelen ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.