Ga naar de hoofdinhoud

Zomerse salade met mango

4 personen Gemiddeld 30 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Breng een pan water met zout aan de kook. Verwijder ondertussen de harde onderkanten van de asperges. Kook de asperges 3 minuten, schep uit de pan en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook, voeg de eieren toe en kook in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten. Snijd de toppen van de asperges en halveer in de lengte. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes. Snijd de eieren in kwarten. Snijd voor de dressing de bieslook heel fijn en meng met de mayonaise, 3 el water, peper en zout. Verdeel de veldsla over vier borden en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de aspergestukjes, mango en tomaat en schep op de veldsla. Breek de zalmsteak in stukjes en verdeel met de partjes ei en aspergetoppen over de salades. Snijd de panini’s in stukjes en serveer met de rest van de dressing bij de salade. Lekker met gezouten boter.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 568 kcal
Eiwit 23 g
Koolhydraten 50 g
Vet 29 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden saladelactosevrijreceptenzomersalade