recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse salade met wortel, peultjes en perzik

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (50 gram)
  • - rucola (75 gram)
  • - ijsbergsla (0.5 krop)
  • - verse perziken (2 )
  • - bospenen (3 )
  • - verse oregano (1 eetlepel)
  • - geraspte sinaasappelschil (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - mosterd (1 theelepel)
  • - witte wijnazijn (1.5 eetlepel)
  • - peultjes (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de peultjes.
  • 2 Hak de oregano fijn.
  • 3 Schil de bospenen en snijd deze in dunne plakjes.
  • 4 Schil de perziken en snijd deze in dunne plakjes.
  • 5 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes.
  • 6 Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar en spoel ze in een zeef met koud water.
  • 7 Laat ze goed uitlekken.
  • 8 Klop in een slaschaal de azijn met de mosterd, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing en roer de sinaasappelrasp en oregano erdoor.
  • 9 Schep de peultjes, wortelplakjes en perzikpartjes erdoor.
  • 10 Schep vlak voor het serveren ook de sla en rucola erdoor en strooi de geitenkaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.