recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zomerse stimpstamp met een berenklauw van rookworst

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - mosterd (6 eetlepels)
  • - boter (50 gram)
  • - andijvie, gesneden (600 gram)
  • - citroen (geraspte schil en sap) (0.5 )
  • - appel (1 )
  • - aardappelpuree (1 kilo)
  • - amsterdamse uien (grote uit pot) (10 )
  • - verse rookworst (fijn) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven tot 180°C.
  • 2 Breng een pan water aan de kook en doe de rookworst erin.
  • 3 Laat het water weer tegen de kook aankomen, zet dan het vuur uit en laat tien minuten wellen.
  • 4 Haal de worst uit het water en laat nog vijf minuten op de snijplank rusten.
  • 5 Snijd de rookworst in twaalf stukken van gelijke lengte.
  • 6 Snijd de boven- en onderkant van iedere ui, snijd het midden in twee dikke plakken.
  • 7 Prik om-en-om drie stukken ui en drie stukken worst aan de prikkers.
  • 8 Leg nog vijf minuten in de oven tot de ui warm is.
  • 9 Verwarm ondertussen de puree in een grote hapjespan met anti-aanbaklaag.
  • 10 Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • 11 Meng de blokjes appel met het citroensap en de geraspte schil.
  • 12 Voeg het appelmengsel toe aan de puree samen met de andijvie en de boter en laat vijf minuten doorwarmen.
  • 13 Serveer de berenklauwen op de stimpstamp met de mosterd apart.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.