Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Schil de appels. Boor uit een appel het klokhuis en snijd deze appel in plakken. Snijd de andere appel in stukjes. Stap 2 Snipper de ui. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan. Stap 3 Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool. Schep de zuurkool door de ui en bak alles nog 2 minuten. Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover. Stap 4 Schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om. Stap 5 Verwarm de laatste olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin. Stap 6 Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g