Ingrediënten
4 personenBereidingswijze
Schil de appels. Boor uit een appel het klokhuis en snijd deze appel in plakken. Snijd de andere appel in stukjes. Snipper de ui. Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes aan. Druk in een zeef het vocht uit de zuurkool. Schep de zuurkool door de ui en bak alles nog 2 minuten. Schep de stukjes appel erdoor en strooi de tijm en wat versgemalen peper erover. Schenk de bouillon erbij. Smoor de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar, schep alles regelmatig om. Verwarm de laatste olijfolie in een koekenpan en bak de plakken appel in 3-4 minuten mooi bruin. Serveer de zuurkool in een schaal en leg de plakken appel erop. Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 0 kcal
Eiwit 0 g
Koolhydraten 0 g
Vet 0 g
Waarvan verzadigd 0 g