recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkool met gembersiroop en appel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - appel (1 )
  • - gembersiroop (1 theelepel)
  • - kruimige aardappelen (1 kilo)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - rundervinken (4 )
  • - ui (1 )
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - vleesbouillon (200 ml)
  • - melk (150 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd in deze in stukken. Snijd de appel in kleine blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 4 Kook de aardappels in een flinke laag water met wat zout in 25 minuten gaar.
  • 5 Verwarm drie vierde van de olijfolie in een hapjespan en bak de rundervinken in 6-8 minuten rondom bruin.
  • 6 Leg het vlees op een bord.
  • 7 Fruit de ui zachtjes 2 minuten in het bakvet.
  • 8 Schep de paprikapoeder, gembersiroop, appel en de zuurkool erdoor.
  • 9 Schenk de bouillon over de zuurkool en leg de rundervinken erop.
  • 10 Smoor de zuurkool met de deksel schuin op de pan in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • 12 Voeg de melk en de rest van de olijfolie toe en roer alles tot een smeuïge puree.
  • 13 Breng op smaak met zout en peper en warm de puree nog even zachtjes door.
  • 14 Schep de aardappelpuree en zuurkool op borden en leg de rundervinken erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.