recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkool met zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - melk (150 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - tomaten (2 )
  • - zalmfilets (à 100 gram) (4 )
  • - zuurkool (500 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (2 theelepels)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ui (groot) (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 2 Schil de tafelaardappelen en snijd ze in blokjes.
  • 3 Snipper de ui grof.
  • 4 Snijd de tomaten in plakjes.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175 °C Fruit de ui zachtjes glazig in een pan met de helft van de margarine.
  • 6 Schep de Italiaanse kruiden en de zuurkool erdoor.
  • 7 Verdeel de zuurkool in een lage ovenschaal.
  • 8 Wrijf de stukken zalm in met zout en peper en leg ze tussen de zuurkool.
  • 9 Leg de plakjes tomaat erop.
  • 10 Schenk een beetje water in de schaal en laat de schotel in de oven in 25 minuten gaar worden.
  • 11 Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • 12 Giet ze af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en de rest van de margarine tot een smeuïge puree.
  • 13 Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 14 Leg de zalmfilet op borden en schep de zuurkool en puree ernaast.