recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolempanada's met chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - diepvries deeg voor hartige taart (8 plakjes)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2.5 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - chorizo (vleeswaren) (100 gram)
  • - zuurkool (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg ervoor dat het diepvries deeg ontdooid is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken en druk al het vocht eruit.
  • 4 Hak de chorizo fijn.
  • 5 Bak de chorizo in een pan zachtjes uit.
  • 6 Snipper de uil.
  • 7 Bak de ui 2 minuten zachtjes mee en roer dan de zuurkool en peterselie erdoor.
  • 8 Leg steeds eenvierde van de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot ronde lappen van 15 cm.
  • 9 Schep de zuurkool op een helft van de lappen en klap de andere helft eroverheen.
  • 10 Druk de rand met een vork goed dicht.
  • 11 Leg de empanada's op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met wat bakvet uit de pan.
  • 12 Bak de empanada's in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.