recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel met gehakt

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - water (2 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - rundergehakt (250 gram)
  • - ui (1 )
  • - rozijnen (50 gram)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - zuurkool (750 gram)
  • - appel (1 )
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd in flinterdunne plakjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Schil de appel en snijd in blokjes.
  • 4 Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 6 Kook de aardappelplakjes 5 minuten in ruim water met wat zout.
  • 7 Laat ze in een vergiet uitlekken.
  • 8 Bak het gehakt in een koekenpan rul.
  • 9 Bak de ui 2 minuten zachtjes mee en schep de rozijnen en tijm erdoor.
  • 10 Breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Verdeel de zuurkool over de bodem van een ingevette ovenschaal en schep de stukjes appel erdoor.
  • 12 Sprenkel er het water over.
  • 13 Schep het gehakt op de zuurkool en verdeel hierover de plakjes aardappel.
  • 14 Strooi de kaas erover.
  • 15 Bak de zuurkool in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.