recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolschotel met kippenbouten

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - kippenbouten (4 )
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - abrikozen (125 g)
  • - karwijzaad (2 theelepels)
  • - zuurkool (750 g)
  • - boter (50 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - appels (3 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met aardappelkroketjes.
  • 2 Voorbereiding: Schil de appels; Snijd de ui in partjes; Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Snijd elke appel in 8 parten.
  • 5 Fruit de ui in de helft van de boter en meng de zuurkool, karwijzaad, abrikozen en appel erdoor.
  • 6 Voeg zout en peper naar smaak toe en verdeel de zuurkool in een lage ovenschaal.
  • 7 Schenk de bouillon erbij.
  • 8 Meng de rest van de boter met paprikapoeder, zout en peper.
  • 9 Maak het vel van de kippenbouten voorzichtig los.
  • 10 Wrijf de bouten in met paprikaboter en trek het vel er weer overheen.
  • 11 Leg de bouten op de zuurkool.
  • 12 Schuif de schotel in de oven en laat de zuurkool met kip in 45 minuten gaar en goudbruin worden.
  • 13 Wijntip: Romige witte wijn, zoals Huiswijn Wit Halfzoet of Côtes de Bergerac Moelleux.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.