recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkoolstampot

Fusion
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - halfvolle melk (150 ml)
  • - zuurkool (750 g)
  • - ui (1 stuks)
  • - kruimige aardappelen (1 kg)
  • - kippenbouillon (150 ml)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de kruimige aardappelen en snijd ze in stukken; Snipper de ui grof; Laat de zuurkool uitlekken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Fruit de ui in de helft van de olie glazig.
  • 4 Schep de zuurkool met de bouillon erdoor en smoor de kool in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Verwarm de melk.
  • 6 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de rest van de olijfolie en zoveel melk door, dat het een smeuïge puree wordt.
  • 7 Breng op smaak met zout en peper.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.