recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkooltaart met appel en spek

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - ongeschilde appel (1 )
  • - 8 plakjes spek
  • - gedrooge oregano (2 theelepels)
  • - zuurkool (250 gram)
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - eieren (4 )
  • - croissantdeeg (1 rol)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Bekleed een ingevette lage taartvorm (24 cm) met het croissantdeeg.
  • 3 Klop in een kom de eieren los met de geraspte kaas.
  • 4 Schep de goed uitgelekte zuurkool erdoor, 2 theelepels gedroogde oregano en wat versgemalen zwarte peper door.
  • 5 Verdeel dit mengsel over de taartbodem, leg er 8 plakjes spek en de partjes van de ongeschilde appel op.
  • 6 Bak de taart in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.