recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Zuurkooltaart met champignons

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - 30+ kaas (2 plakken)
  • - melk (100 ml)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries hartige taart deeg (5 plakjes)
  • - champignons (400 gram)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui en fruit deze in een hapjespan met de helft van de olijfolie goudgeel.
  • 3 Bak de paprikapoeder en uitgelekte zuurkool met wat zout en peper 5 minuten zachtjes mee.
  • 4 Bak de gesneden champignons in een koekenpan met de rest van de olijfolie in 4 minuten bruin.
  • 5 Bekleed een ingevette taartvorm met het ontdooide deeg.
  • 6 Klop de eieren los met melk en schep de zuurkool erdoor.
  • 7 Schep dit in de taartbodem en verdeel de champignons en kaas erover.
  • 8 Bak de taart in de oven in 35 minuten bruin en gaar.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.