Veelzijdig en supergezond

Een gezonde groente die op vele manieren te bereiden is; dát is bloemkool. Bij DekaMarkt is bloemkool bovendien het hele jaar verkrijgbaar! Wij gingen op bezoek bij onze teler in Andijk.

Onze teler in Andijk

De bloemkool bij DekaMarkt is van zeer goeden huize. P.J. Laan en Zonen Andijk BV. is niet alleen de grootste bloemkoolteler van ons land, maar ook de enige die jaarrond levert. Maar dat is lang niet alles. Manus Laan is met zijn broer Teun derde generatie van het familiebedrijf: “Wij komen uit Andijk, van origine hèt bloemkoolgebied van Nederland.” Als dus iemand ervaring heeft met de teelt van deze groente, dan zijn het deze West-Friesen wel.

Met veel vitamine C

Bloemkool is gezond, met veel vitamine C en vezels en weinig calorieën. Niet voor niets is het een favoriet dieetproduct. Momenteel zijn de bloemkoolpizza’s niet aan te slepen. Manus: “Het is bovendien een heel schone groente. Onkruidbestrijding doen we bijvoorbeeld met schoffelmachines met camera’s. Bespuiten gebeurt hooguit bij calamiteiten.”

Bloemkoolpizza

met 5 ingrediënten

3 lekkere wijn bij bloemkool

Bloemkoolsoep met friszure bietenroom combineert goed met een opgewekte rosé, zoals de I am Pinot Grigio. Ook de salade van rauwe bloemkool heeft frisheid nodig. Onze suggestie daarvoor: Gran Comensal Garnacha Shiraz Rosé. De gulle, volle smaak van bloemkool en zoete aardappel echter kan een steviger partner gebruiken, liefst rood. De Niel Joubert Cabernet Sauvignon is dan een echte aanrader.

Opgewekte rosé tot stevige partner

Klik hier
'