Spruitjes zijn populair

Maar weinig groenten hebben zo’n uitgesproken smaak. Spruitjes zijn snel en gemakkelijk te bereiden. En niet in de laatste plaats zijn ze gezond. De bitterheid is er bovendien vanaf. Veredeling heeft gezorgd voor mildere rassen, zodat ook kinderen ze tegenwoordig eten. Spruitjes zijn weer populair!

Spruitjes_vers_van_het_land

Fantastische smaak

Spruitjes zijn oer-Hollandse vitaminebommetjes: kleine groene kooltjes, vol vitamine C. Een echte superfood dus. Spruitjes zijn een verrukkelijke, echt Lage-Landse groente; ze werden in de 18e eeuw veredeld bij Brussel. Vaak worden ze bitter genoemd, maar de moderne varianten zijn dat nauwelijks nog. Mits niet te lang gekookt, hebben ze een fantastische smaak, intens en iets zoet.

Echt Nederlands

Vers tot en met: dagelijks geplukt, gekoeld en gesorteerd en direct naar de DekaMarkt. Dat zijn de spruitjes van teler Van der Burg in Stompetoren. Zo’n 170 hectaren verbouwt de familie in en rond het dorp. Ad van der Burg, samen met broer Job de derde generatie, is lyrisch over de wintergroente: “Kort nadat wij ze van het veld hebben gehaald, liggen ze al te pronken in de winkel. Ze komen bij wijze van spreken van om de hoek, hoeven geen lange weg af te leggen en dat is goed voor het milieu.”

Spruitjesteler
Benodigdheden
voor de spruitjessoep