Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Aardbeientaartjes met marmelade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Aardbeientaartjes met marmelade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190ºC. Bekleed de ingevette taartvormpjes met het bladerdeeg. Leg een stukje bakpapier erop met daarop de blindbakvulling. Bak het deeg in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
Stap 2
Neem de vormpjes uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en laat de bodems afkoelen. Snijd een derde van de aardbeien in stukjes en meng ze met de helft van de marmelade en een snufje peper. Schep dit mengsel op de deegbodems.
Stap 3
Zet de overige aardbeien omgekeerd naast elkaar op de vulling. Steek basilicumblaadjes ertussen en bestrooi met poedersuiker.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine lage taartvormpjes
- - bakpapier
- - blindbakvulling
Voedingswaarden
- Energie305 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten49 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd7 g
