Appelkruimel cheesecake
Ingrediënten
Bereidingswijze Appelkruimel cheesecake
Stap 1
Bekleed de springvorm met het bijgesloten velletje bakpapier uit de taartmix. Smelt 70 g roomboter op een lage stand in een pannetje. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de boter. Bedek de bodem van de springvorm met de koekkruimels en maak een opstaande rand van ca. 2 cm. Druk de bodem stevig aan met de achterkant van een lepel en zet de vorm 10 min. in de koelkast.
Stap 2
Klop intussen met een mixer de slagroom lobbig (tot yoghurt dikte). Klop in een andere ruime kom de monchou of zuivelspread los. Voeg het water met de taartmix toe en klop tot een glad mengsel. Schep de slagroom er zo luchtig mogelijk doorheen. Verdeel het zuivelspreadmengsel over de springvorm en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Stap 3
Schil de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Smelt 15 g boter in een koekenpan en bak de appels met 50 g basterdsuiker, kaneel en een snufje zout 20 min. op een middelhoge stand. Schep regelmatig om en laat het appelmengsel afkoelen.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht). Wrijf 50 g boter, 50 g basterdsuiker en 100 g bloem met je vingers tot een kruimeldeeg. Verdeel de kruimels over een bakplaat met bakpapier en bak in 15 min. in de oven goudbruin. Laat de kruimels volledig afkoelen.
Stap 5
Schep de appels met een schuimspaan (zodat ze kunnen uitlekken) op de taart in de springvorm en verdeel de kruimels erover. Verwijder voorzichtig de rand, schuif de taart op een bord en serveer met de karamelsaus.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - mixer
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Koolhydraten70 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd22 g
