Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Argentijnse vleespastei
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Argentijnse vleespastei
Stap 1
Schil de aardappels en breng ze aan de kook met het bouillonblokje. Giet de aardappels af en stamp met de helft van de boter en de melk tot een romige puree.
Stap 2
Kook 3 eieren circa 10 minuten, pel ze en snijd ze in partjes of blokjes. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 3
Verhit de rest van de boter en fruit hierin de ui. Voeg het gehakt toe met de oregano, komijn, zout en peper en bak mee tot het rul is.
Stap 4
Schep de aardappelpuree in een ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel erover en bestrooi met de olijven en het gekookte ei.
Stap 5
Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm breed en verdeel de bladerdeegrepen kruislings over de taart. Klop het overige ei los en bestrijk de deegrepen ermee.
Stap 6
Zet de pastei 20-25 minuten in het midden van de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie830 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten56 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd23 g
