Aspergefrittata met Ardennerham en Emmentaler
Ingrediënten
Bereidingswijze Aspergefrittata met Ardennerham en Emmentaler
Stap 1
Snijd de asperges bij (houtachtige eindjes) en schil ze. Snijd de bieslook fijn.
Stap 2
Kook de asperges 10 minuten in gezouten water. Giet ze voorzichtig af, laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 200°C (180°C hetelucht). Klop de eieren los met de melk, de helft van de Emmentaler, de helft van de bieslook en wat zout en peper.
Stap 4
Verhit, zodra de asperges klaar zijn en de oven voorverwarmd is, de olijfolie in een ovenvaste anti-aanbakpan van ca. 22 cm doorsnee. Giet eiermengsel in de hete pan en laat het ei in 1 minuut stollen, terwijl je een paar keer door het mengsel roert.
Stap 5
Verdeel de gekookte asperges over het bovenop nog vloeibare eimengsel, strooi de rest van de Emmentaler erover en zet de pan in de oven. Bak de frittata in 10 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Snijd in kwarten en serveer met de plakken ham erop gedrapeerd en de rest van de bieslook.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste anti-aanbakpan
Voedingswaarden
- Energie260 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten4 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
