Baked Alaska
Ingrediënten
Bereidingswijze Baked Alaska
Stap 1
Laat het roomijs iets zachter worden. Bekleed een ronde kom met vershoudfolie. Bedek de wanden zo goed mogelijk met roomijs en zet 30 minuten in de diepvries.
Stap 2
Verdeel het aardbeienijs over het roomijs. Zet weer 30 minuten in de diepvries.
Stap 3
Verdeel het citroensorbetijs erover, bedek met cakeplakjes en dek af met folie. Zet minimaal 1 uur in de diepvries om volledig op te stijven.
Stap 4
Klop de eiwitten schuimig in een vetvrije kom. Voeg de helft van de suiker toe en klop stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop glanzend en stijf. Verwarm de oven voor op 210ºC.
Stap 5
Neem de ijstaart uit de diepvries en leg met de platte kant naar beneden op een bakplaat of in een lage taartvorm. Verwijder alle folie. Smeer de taart volledig in met een dikke laag eiwitschuim. Bak circa 5 minuten in de oven, tot de meringue licht gekleurd is.
