Bananenbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Bananenbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Prak de bananen in een ruime kom fijn. Voeg de boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakmeel, bakpoeder en 50 g zuivelspread toe. Klop met mixer tot een glad beslag.
Stap 2
Schep het beslag in de vorm en bak in 50-60 min. in de oven gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar.
Stap 3
Klop intussen de Griekse yoghurt, honing en de rest van de zuivelspread tot een gladde crème. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Stap 4
Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm. Til met behulp van het bakpapier het brood uit de vorm. Verwijder het bakpapier en smeer de bovenkant in met de crème. Smelt de speculoospasta in een pannetje op de lage stand of en drizzle over het bananenbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
- - bakpapier
- - mixer
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie243 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten30 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd6 g
