BBQ broodjes
Ingrediënten
Bereidingswijze BBQ broodjes
Stap 1
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Meng met het bakmeel, de yoghurt, olijfolie en 1 tl zout tot een samenhangend deeg.
Stap 2
Verdeel in 12 gelijke porties en rol deze op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot rolletjes van circa 2 cm breed en 15 cm lang.
Stap 3
Omwikkel de bovenkant van de stokken met aluminiumfolie en bestrijk met wat olijfolie.
Stap 4
Wikkel de deegrolletjes om het aluminiumfolie. Begin bij de punt van de tak en zorg dat deze helemaal bedekt is met deeg.
Stap 5
Bestuif het deeg aan de tak nogmaals licht met bakmeel.
Stap 6
Houd de tak boven de hete kolen van de barbecue en rooster in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
Stap 7
Laat iets afkoelen voordat je de broodjes van de tak haalt. Herhaal met de rest van de deegrolletjes.
Stap 8
Serveer met de bruschetta spread, tapenade en kruidenboter.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - 4 takken of stokken
Voedingswaarden
- Energie863 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten84 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
