Bitterkoekjestoetje met stoofpeer
Ingrediënten
Bereidingswijze Bitterkoekjestoetje met stoofpeer
Stap 1
Verwarm de melk met de room en roer de bitterkoekjes erdoor. Bewaar wat kruimels om te garneren. Laat een paar minuten koken op een lage stand.
Stap 2
Roer de custardpoeder met de vanillesuiker en suiker door elkaar en klop er een paar eetlepels warme melkroom doorheen. Giet dit mengsel bij de kokende melkroom en laat al roerend nog minimaal 2 minuten doorkoken op de laagste stand.
Stap 3
Giet het hete mengsel in een schaal en roer af en toe door tot de pudding is afgekoeld en lobbig is.
Stap 4
Klop intussen het eiwit stijf met de likeur of siroop en spatel dit door de bitterkoekjespudding.
Stap 5
Spoel de glazen om met water en verdeel de helft van de bitterkoekjespudding erover. Schep hier een volle lepel stoofpeertjes op en dek af met een volgende laag pudding. Verdeel de laatste stoofpeertjes over de glazen en laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Stap 6
Bestrooi vlak voor serveren met de bitterkoekjeskruimels.
