Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes
Stap 1
Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
Stap 2
Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan.
Stap 3
Rooster het ontbijtspek of de bacon in het spekvet. Giet de aardappels en selderij af.
Stap 4
Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten57 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd15 g
