Boterkoek met gekonfijte sinaasappelschil
Ingrediënten
Bereidingswijze Boterkoek met gekonfijte sinaasappelschil
Stap 1
Verwarm 50 gram basterdsuiker met 4 eetlepels water tot de suiker is opgelost en laat op een lage stand koken tot een heldere siroop.
Stap 2
Schil intussen de sinaasappel met een dunschiller (schil het wit niet mee). Snijd de schil in reepjes, roer door de siroop en laat circa 2 minuten koken.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 4
Klop met een mixer de boter met de rest van de basterdsuiker en de vanillesuiker in een paar minuten wit en luchtig.
Stap 5
Klop dan het grootste gedeelte van het ei (houd 1 eetlepel apart om te bestrijken) en de amandelen erdoor.
Stap 6
Voeg een snufje zout toe en klop 200 gram bloem erdoor tot een glad beslag.
Stap 7
Bestuif de bakvormpjes met bloem. Schep de gekonfijte sinaasappelschil door het beslag en verdeel over de bakvormpjes.
Stap 8
Bestrijk met ei en bak de boterkoeken in de oven in 20-25 minuten goudbruin. Laat daarna goed afkoelen.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 kleine lage taartvormpjes
Voedingswaarden
- Energie900 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten101 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd27 g
