Britse walnotencake met koffiecrème
Ingrediënten
Bereidingswijze Britse walnotencake met koffiecrème
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met boter. Houd 8 of 9 mooie, halve walnoten achter voor garneren en hak de rest fijn. Meng de gehakte noten met de ½ el bloem.
Stap 2
Klop in een kom met de mixer de helft van de boter, suiker, eieren, het espressopoeder, bakpoeder, de baksoda en melk tot een luchtig beslag. Spatel de gehakte walnoten erdoor.
Stap 3
Verdeel het beslag gelijkmatig over de springvormen. Bak de cakes in het midden van de oven in 35-40 min. gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Laat ze afkoelen.
Stap 4
Los de rest van de espressopoeder op in 2 el heet water. Klop met de mixer de rest van de boter met de poedersuiker en espresso in 10 min. zo luchtig mogelijk. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger.
Stap 5
Leg 1 cake op een bord, verdeel de helft van de koffiecrème erover, leg de tweede cake erop en bestrijk met de rest van de koffiecrème. Versier met de achtergehouden walnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 springvormen
- - mixer
- - staande mixer
Voedingswaarden
- Energie751 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten70 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd26 g
