Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Broodpudding met perzik
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Broodpudding met perzik
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in met de boter. Klop in een kom met een garde de eieren los met de suiker, melk, slagroom en kaneel. Laat even staan tot de suiker grotendeels is opgelost.
Stap 2
Hak intussen de hazelnoten grof en snijd het brood diagonaal door. Halveer de ongeschilde perziken en snijd het vruchtvlees in dikke parten van 3 cm.
Stap 3
Leg het brood dakpansgewijs in de ovenschaal en leg de perzik ertussen. Schenk het room-eimengsel erover en druk het brood goed aan. Bestrooi de bovenkant met de extra suiker.
Stap 4
Bak de broodpudding in het midden van de oven in 40-45 min. goudgeel. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als het te snel te bruin wordt. Lekker met Griekse yoghurt, vanille-ijs of crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - bakkwastje
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie463 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten34 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd10 g
