Champignonsoep basisrecept
Ingrediënten
Bereidingswijze Champignonsoep basisrecept
Stap 1
Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Stap 2
Verhit de helft van de boter in een pan en bak de ui, de helft van de champignons en helft van de knoflook 10 min. op een middelhoge stand. Roer regelmatig.
Stap 3
Snijd de knolselderij in stukjes. Voeg ze met de kookzuivel, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat 15-20 min. zachtjes koken, of tot de knolselderij gaar is. Roer af en toe.
Stap 4
Scheur het brood in stukjes en meng in een kom met de olie en kaas. Bak de kaascroutons in 2 delen in de airfryer op 180°C krokant.
Stap 5
Bak in de rest van de boter in een koekenpan de achtergehouden champignons en knoflook in 5 min. beetgaar.
Stap 6
Pureer de soep van de warmtebron af glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep in kommen en verdeel de gebakken champignons en croutons erover.
Aanvullende benodigdheden
- - airfryer
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie521 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten17 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd23 g
