Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Chocolade-kokostulband
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Chocolade-kokostulband
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht). Vet de tulbandvorm in met boter. Klop de boter, eieren, kokosmelk, cakemix en cacao tot een glad beslag. Hak de chocolade grof en schep door het beslag.
Stap 2
Verdeel het beslag gelijkmatig over de tulbandvorm en bak in 45-55 min. in het midden van de oven gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.
Stap 3
Laat de cake eerst 10 min. in de vorm afkoelen, verwijder de vorm en laat verder afkoelen. Rooster intussen in een droge hete koekenpan de geraspte kokos in 3 min. goudgeel. Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het glazuur over de tulband en bestrooi met de kokos.
Aanvullende benodigdheden
- - tulbandvorm
- - mixer
- - satéprikker
Voedingswaarden
- Energie541 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten57 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd19 g
