Coq au vin blanc
Ingrediënten
Bereidingswijze Coq au vin blanc
Stap 1
Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Maak de sjalotten schoon en halveer ze.
Stap 2
Snijd de winterpeen in plakken van een ½ cm. Hak de teentjes knoflook fijn.
Stap 3
Bak de spekblokjes samen met de sjalotten ca. 3 min. in een braadpan en schep ze eruit.
Stap 4
Voeg 25 g boter toe aan het bakvet in de braadpan en bak de drumsticks rondom lichtbruin in ca. 5 min. op een middelhoge stand. Schep uit de pan.
Stap 5
Roerbak de wortelplakken en knoflook 1 min. in dezelfde pan en schenk de wijn en gevogeltefond erbij. Voeg de kip, tijm, peterselie en laurier toe en breng het gerecht tegen de kook (laat niet koken!). Stoof de kip in ca. 35 min. gaar op een lage stand met een deksel op de pan.
Stap 6
Snijd de champignons in kwarten. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de champignons een paar minuten. Kneed de rest van de boter met de bloem tot een glad deeg (dit wordt beurre manié genoemd en gebruik je om de stoofpot te binden).
Stap 7
Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd de spekjes, sjalotten en champignons toe aan het gerecht. Verhit het gerecht en verkruimel het deeg erboven. Roer alles goed door totdat de saus gebonden is. Laat afgedekt nog 10 min. zachtjes stoven op een lage stand.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten12 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd14 g
Trefwoorden
