Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Crème van knolselderij met foelieboter
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Crème van knolselderij met foelieboter
Stap 1
Extra benodigdheden: staafmixer of blender.
Stap 2
Snipper de ui.
Stap 3
Schil de knolselderij en snijd deze in kleine stukjes.
Stap 4
Hak de walnoten.
Stap 5
Verwarm de foelie en boter in een klein steelpannetje op laag vuur en laat tien minuten trekken.
Stap 6
Laat afkoelen en houd apart.
Stap 7
Verwarm ondertussen de olie in een soeppan en bak de ui en knolselderij vijf tot tien minuten aan zonder te laten verkleuren.
Stap 8
Voeg de bouillon toe en laat twintig minuten zachtjes koken tot de knolselderij zacht is.
Stap 9
Pureer de soep met een staafmixer of blender.
Stap 10
Zeef de soep (indien gewenst) en voeg de room toe.
Stap 11
Breng op smaak met zout.
Stap 12
Snijd de bieslook in zeer fijne ringetjes.
Stap 13
Garneer de soep met de vloeibare foelieboter, walnoten en bieslook.
