Cubaans varkensvlees met citrusmarinade
Ingrediënten
Bereidingswijze Cubaans varkensvlees met citrusmarinade
Stap 1
Maal de olijfolie met het sinaasappelsap, limoenrasp, -sap, 3 eetlepels koriander, 3 eetlepels munt, de knoflook, oregano en komijn in een keukenmachine fijn tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Houd 3 eetlepels van de marinade apart. Marineer de schouderkarbonades minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast in de rest van de marinade.
Stap 3
Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de schouderkarbonades op het ovenrooster en schuif een bakplaat eronder. Verlaag de oventemperatuur naar 110ºC en rooster het vlees circa 1,5 uur. Zet eventueel de laatste 5 minuten de grill aan om het vlees meer kleur te geven.
Stap 4
Leg de karbonades op een schaal en besprenkel met de achtergehouden marinade. Bestrooi met de overige koriander, munt en de rode ui. Lekker met rijst.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie340 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten3 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g
