Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Garnalen met beurre blanc
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Garnalen met beurre blanc
Stap 1
Verhit de wijn met de azijn en kook de sjalotten hierin. Kook het mengsel in tot er circa 4 eetlepels vocht over zijn.
Stap 2
Giet door een zeef, vang het vocht op en verwarm op een lage stand. Voeg 1-2 eetlepels water toe en kook in tot er circa 2 eetlepels vocht over zijn.
Stap 3
Voeg 250 gram boter blokje voor blokje toe. Verhit de rest van de boter in een andere pan op middelhoge stand tot de kleur verandert.
Stap 4
Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 3 minuten gaar. Bestrooi met de bieslook.
Stap 5
Voeg op het laatste moment het citroensap en 1 eetlepel versgemalen zwarte peper toe aan de beurre blanc en serveer bij de garnalen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie350 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten1 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
