Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Garnalenbitterballen met citroenmayo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Garnalenbitterballen met citroenmayo
Stap 1
Rol balletjes van de ragout en zet terug in de koelkast om weer op te stijven. Klop 1 ei los. Rol de balletjes steeds door een beetje bloem, haal vervolgens door het geklutste ei en haal tot slot door het paneermeel.
Stap 2
Splits het overige ei en roer de eidooier glad met de overige mosterd en azijn. Giet al roerend 200 ml zonnebloemolie erbij tot een lobbige mayonaise. Voeg de citroenrasp en sap toe en breng op smaak met zout en peper. Zet deze citroenmayonaise afgedekt in de koelkast.
Stap 3
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een hapjes of frituurpan tot 175ºC en frituur de bitterballen in porties in circa 5 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de citroenmayo.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten17 g
- Vet58 gWaarvan verzadigd12 g
