Gebakken cheesecake met bramencoulis
Ingrediënten
Bereidingswijze Gebakken cheesecake met bramencoulis
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed de springvorm met een groot stuk bakpapier en laat over de rand hangen.
Stap 2
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Klop met de mixer de vanillemerg, roomkaas, eieren, slagroom, bloem, zout en 250 g suiker tot een glad beslag.
Stap 3
Schenk het beslag in de springvorm. Zet voorzichtig in het midden van de oven en bak in 45-55 min. gaar tot de bovenkant donkerbruin is, maar de vulling nog wiebelt als je voorzichtig met de springvorm schudt.
Stap 4
Laat de cheesecake in 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur. De taart wordt steviger, zakt wat in en er kunnen scheurtjes ontstaan. Verwijder de springvorm.
Stap 5
Maak intussen de bramencoulis. Breng de bramen met de rest van de suiker en 3 el water in een pan aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en stamp met een pureestamper fijn. Laat de coulis afkoelen tot kamertemperatuur. Serveer de cheesecake met de bramencoulis.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
- - mixer
Voedingswaarden
- Energie438 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten35 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd18 g
