Gegratineerde mosselen met spinazie-citroenboter
Ingrediënten
Bereidingswijze Gegratineerde mosselen met spinazie-citroenboter
Stap 1
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil fijn en snijd de vrucht in partjes. Snijd de sjalot grof en de knoflook in stukjes. Mix het citroenrasp, de sjalot, knoflook, spinazie, boter, zout en peper in de keukenmachine tot ze goed gemengd zijn.
Stap 2
Maak de mosselen schoon en verwijder de kapotte schelpen. Spoel goed af onderstromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Stap 3
Doe de mosselen zonder extra water in een mossel- of soeppan en stoom 3 min. op een hoge warmtebron met het deksel op de pan. Schud de pan met het deksel erop en stoom nog ca. 4 min. of tot alle schelpen open staan.
Stap 4
Verwarm de ovengrill voor. Schep de mosselen uit de pan en gooi de mosselen die nog dicht zijn weg. Verwijder van elke mossel 1 schelphelft en leg de schelphelften met de mosselen in de ovenschaal.
Stap 5
Verdeel de spinazieboter over de mosselen en bestrooi met de panko. Gratineer ca. 5 min. onder de grill goudgeel. Houd de mosselen goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden. Serveer direct met de citroenpartjes erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - fijne rasp
- - keukenmachine
- - mosselpan
- - soeppan
- - grote ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie201 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten4 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd5 g
