Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gemarineerde artisjok met citroen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gemarineerde artisjok met citroen
Stap 1
Doe 780 g artisjokharten (blik) in een vergiet en spoel af. Laat goed uitlekken en halveer ze. Boen 1 biologische citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp en pers de vrucht uit.
Stap 2
Breng op smaak met zout en peper. Laat minimaal 1 uur buiten de koelkast afgedekt marineren. Schep halverwege om.
Stap 3
Ris de blaadjes van 3 takjes tijm en kneus 2 teentjes knoflook met de platte kant van een groot mes. Meng 100 ml olijfolie, tijm, knoflook, het citroenrasp en -sap met de artisjokken.
Aanvullende benodigdheden
- - fijne rasp
Voedingswaarden
- Energie362 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten30 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd4 g
