Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoomde kabeljauwhaasjes op wintergroenten met beurre blanc
Stap 1
Verhit de sjalotten met de wijn in een steelpan en kook tot de helft in. Zeef de saus, schenk het vocht terug in de pan en zet de warmtebron laag. Klop de blokjes boter met een garde stuk voor stuk erdoor. Breng deze beurre blanc op smaak met zout en peper en houd warm.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de boerenkool, spruitjes, tijm en 50 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Stoof afgedekt 10-15 minuten, schep de groenten regelmatig om.
Stap 3
Leg intussen de kabeljauwhaasjes in een stoommandje of zeef boven een pan met kokend water en stoom de vis in 7-8 minuten gaar. Verdeel de wintergroenten over borden en leg een kabeljauwhaasje erop.
Stap 4
Voeg citroensap naar smaak toe aan de beurre blanc. Schenk wat saus over de vis en bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst of aardappelpuree.
