Groentepie met feta
Ingrediënten
Bereidingswijze Groentepie met feta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met 1 el olie.
Stap 2
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en fruit de ui op middelhoge stand in ca. 3 min. zacht. Bak de knoflook 1 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe, roerbak tot alles helemaal geslonken is. Laat iets afkoelen en giet het vocht af.
Stap 3
Snijd intussen de paprika in stukjes van 2 cm en de broccoli in roosjes van 2 cm. Schep ze door de spinazie. Klop de eieren los met de oregano, verkruimel de helft van de feta erboven en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Bestrijk een vel filodeeg met wat olie en leg het in de springvorm. Bestrijk nog een vel filodeeg met olie en leg het er kruislings op zodat de hoeken verspringen. Herhaal dit met nog 4 vellen tot je een stevige bodem hebt met een opstaande rand. Verdeel de groenten erover, schenk het eimengsel erover en bestrooi met de rest van de feta. Bestrijk de overige vellen deeg licht met olie, kreukel losjes op en verdeel ze over de vulling.
Stap 5
Bak de taart in het midden van de oven in 25-30 min. gaar. Dek het filodeeg losjes af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
Aanvullende benodigdheden
- - ronde ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten63 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd11 g
