Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Groninger mosterdsoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Groninger mosterdsoep
Stap 1
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 3 min. Pers de knoflook erboven en bak 1 min. mee. Roer de bloem door het mengsel en bak, al roerend, nog 1 min.
Stap 2
Schenk de helft van de bouillon in de pan en roer met een garde tot de bouillon begint te binden. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer regelmatig door.
Stap 3
Voeg de wijn en room toe en roer de (Groninger) mosterd door de soep. Laat de soep 5 min. zachtjes koken.
Stap 4
Snijd intussen de prei in ringen. Bak intussen de spekjes uit in een droge, hete koekenpan. Voeg na 3 min. de preiringen toe en bak nog 2 min.
Stap 5
Schep de mosterdsoep in kommen of diepe borden. Verdeel de gebakken spekjes en prei erover.
