Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Haricots verts met spek
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Haricots verts met spek
Stap 1
Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, maar laat de puntige uiteinden zitten. Kook de bonen in 4-5 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat uitlekken.
Stap 2
Maak 12 bundeltjes van elk 6-8 bonen en wikkel ze in een plakje ontbijtspek.
Stap 3
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de bundeltjes bonen rondom lichtbruin en knapperig in 5 min. Breng de bonen op smaak met zout, peper en een beetje gemalen nootmuskaat.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie147 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten2 g
- Vet11 gWaarvan verzadigd4 g
