Hartige cake
Ingrediënten
Bereidingswijze Hartige cake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de courgettes in lange dunne plakken van 3 mm.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteplakken in delen in 1 minuut aan een kant goudbruin.
Stap 3
Bekleed een met bakpapier bekleed cakeblik overdwars met de courgetteplakken met de gebakken kant naar onder. Laat de courgetteplakken een stukje over de rand hangen.
Stap 4
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd in dunne plakken van 3 mm. Snijd 2 takjes rozemarijn heel fijn.
Stap 5
Snijd de knoflook fijn. Schep de aardappel, knolselderij, rozemarijn, knoflook door de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Schep een derde van het aardappelmengsel in de cakevorm en beleg met de helft van het katenspek. Herhaal nogmaals en eindig met de rest van het aardappelmengsel.
Stap 7
Vouw de overhangende courgettelinten eroverheen en dek af met aluminiumfolie. Bak 1 uur in de oven. Verwijder de laatste 15 minuten het aluminiumfolie.
Stap 8
Neem de cake uit de oven en laat 10 minuten staan. Leg een bord omgekeerd op de cakeblik en draai het geheel om.
Stap 9
Snijd de cake in plakken en garneer met de rest van de takjes rozemarijn.
Aanvullende benodigdheden
- - cakeblik
- - bakpapier
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie422 kcal
- Eiwit12 g
- Koolhydraten47 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
