Terug naar overzicht
Voor 4 personen
IJslandse aardappelwafels met gerookte zalm en zure room
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze IJslandse aardappelwafels met gerookte zalm en zure room
Stap 1
Schil de aardappel in blokjes. Kook de aardappelen in een pan met een flinke laag kokend water met wat zout in 15 minuten gaar.
Stap 2
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de boter en melk tot een smeuïge puree. Roer het ei erdoor en voeg zout, peper en wat nootmuskaat naar smaak toe. Schep 1-2 eetlepels van de puree in elke wafelvorm en bak de wafels in 8-10 minuten knap
Stap 3
Verdeel de rucola of veldsla op kleine borden en leg de aardappelwafels in het midden. Drapeer de plakken zalm op de wafel en schep er een flinke lepel zure room op. Strooi de fijngehakte dille erover.
